TASAM çalışma alanları dış politikada Kıtasal bazda Afrika, Asya, Avrupa, Latin Amerika ve Karayipler ile Kuzey Amerika; Bölgesel bazda Balkanlar, Orta Doğu, Akdeniz ve Karadeniz - Kafkas; Kimliksel bazda Türk Dünyası ve İslam Dünyası iken Ulusal bazda ise Türkiye’dir.
Afrika ülkeleri, Afrika’da entegrasyon yolunda farklı seçimler yapmıştır: Bölgesel yakınlığa dayalı entegrasyon ya da Afrika bütünlüğünün inşası. Tüm bu adımlar aynı amaca yöneliktir: Kıtanın aşırı balkanlaşmasına daha iyi karşı koymak, dünyaya sesini tek bir ağızdan duyurmak için birleşmek, halklar..
Editörlüğünü TASAM Afrika Direktörü Ufuk Tepebaş'ın kaleme aldığı söz konusu çalışma, özellikle yakın dönemde Afrika kıtasında sosyo-ekonomik kalkınma, barışın tesisi, güvenlik ve istikrarın sağlanmasında önemli roller üstlenen; bunun yanı sıra kültürel alanda ilişkilerin gelişimine katkı sağlayan b..
Büyük Güçler ve Afrika “21. Yüzyılda Çok Boyutlu Afrika Rekabeti” kitabı 1990 sonrası Afrika'nın bölge dışı güçler nezdinde ne derece büyük bir önem arz etmeye başladığını ortaya koymayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda, birinci bölümde Soğuk Savaş sonrası Afrika'nın genel profili incelenirken, kıtanın t..
“Değerli araştırmacı Ufuk
Tepebaş, Afrika konusunda bilgili ve deneyimli bir uzmanımızdır. Sahra Altı
Afrika' nın ekonomik, toplumsal ve güvenlik sorunları konusundaki bu kitabı
Türkiye' de Afrika ve ilgili bilgi eksikliini dolduracak bir nitelik taşıyor.
Afrika konusunda bilgi almak isteyenler ..
“Değerli araştırmacı Ufuk
Tepebaş, Afrika konusunda bilgili ve deneyimli bir uzmanımızdır. Sahra Altı
Afrika' nın ekonomik, toplumsal ve güvenlik sorunları konusundaki bu kitabı
Türkiye' de Afrika ve ilgili bilgi eksikliini dolduracak bir nitelik taşıyor.
Afrika konusunda bilgi almak isteyenler ..
Recently, it appears to be almost
impossible to develop an international relationship based on mutual
understanding, which exclusively countenances trust and stability. For this
reason, it seems imperative to create more comprehensive security networks in
such a world where demand for energy is ..
Doç. Dr. Ahmet Kavas Osmanlı-Afrika ilişkileri alanında uzmanlaşmış tek akademisyendir. Kendisinin şimdiye kadarki çalışmaları Afrika kıtasını daha iyi anlamamıza ve Afrika'nın aslında Türkiye'ye yabancı bir kıta olmadığını görmemize yardım edici niteliktedir. Afrika milletleri Müslüman olan ve Batı..
I. OTURUM/ FIRST SESSIONEkonomi ve Kalkınma YardımlarıEconomy and Development AidII. OTURUM / IInd SessionEğitim ve Kalkınma YardımlarıEducation and Development AidIII. OTURUM / IIIrd SESSIONSağlık ve Kalkınma YardımlarıHealth and Development AidIV. OTURUM / IVth SESSIONSahra Altı Afrika’da Tarım ve..
“Global value chains offer new opportunities for structural transformation İn Africa: instead of industrialising bottom up and building up all the Sectors required to compete in global markets, developing countries can İntegrate into global value chans at a spescific stage by catering spesific Skils..
Especially large scaled markets that are generated by Common Market for Eastern and Southern Africa (COMESA), East African Community (EAC), Southern African Development Community (SADC), Economic Community of West African States (ECOWAS) make foreign direct investment attractive. Besides, investment..
Demokratikleşmenin ciddi bir göstergesi olan sivil toplum kuruluşlarının önemi her geçen gün artmaktadır. Toplumsal sorumlulukları gönüllü olarak üstlenmeyi hedefleyen çeşitli sivil toplum kuruluşları faaliyette bulundukları ülkelerde toplum ve devlet arasında sosyal barışın sağlanmasına katkıda bul..
Türkiye’de “Hint Müslümanları” olarak geçen ve bugün üç ülkeye dağılmış olan; Hindistan’da 250 milyon, Pakistan’da yaklaşık 200 milyon ve Bangladeş’te yaklaşık 170 milyon, toplamda 600 milyonu aşkın Müslüman bu topraklarda yaşıyor. Fakat bulundukları konum itibariyle önemli ülkeler olsa da, küresel ..